Over mij

Hallo! Ik ben Barbara.

Al sinds mijn jongste jeugd sport ik graag en houd ik er een gezonde levensstijl op na. Net als veel fanatieke sporters heb ik met blessures te maken gehad en net als veel werkende ouders heb ik een burn-out meegemaakt. Ik wilde leren gezond te blijven en de regie over mijn leven in eigen hand te houden. Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in het herstellend vermogen van ons lichaam. Ik volgde opleidingen verpleegkundige en massagetherapie en leerde veel over de samenhang tussen ons lichamelijke en geestelijke welzijn. Ruim 10 jaar lang runde ik in Zeeland een massage- en schoonheidssalon, waar ik klanten verlichting en ontspanning bood bij allerlei klachten. Ik leerde dat Cranio Sacraal therapie een prettige manier is om mensen te helpen helemaal af te schakelen van hun drukke bestaan en op een diep niveau stress los te laten.

Inmiddels ben ik verhuisd naar het Oosten van het land en heb ik in Nijmegen opnieuw een eigen praktijk opgestart. Mijn hart ligt bij het helpen van mensen die gemotiveerd zijn om hun psychische en fysieke gesteldheid in balans te krijgen. Ik heb me op het fietsen gestort en ontdekte aan den lijve dat bij sporten met veel repeterende bewegingen, zoals fietsen, het zwaartepunt en de balans verstoord kunnen raken. Het fascia, een speciaal type bindweefsel, wordt namelijk taai en stug. Met Cranio Sacraal therapie en andere methodieken breng ik weer beweging in het bindweefsel en masseer ik verklevingen los die zich net onder de huid of op spierniveau bevinden. Ik kan je lichaam weer goed uitlijnen, zodat alle wervels en botten goed boven elkaar staan en er geen spiergroepen overbelast raken doordat ze moeten compenseren. Een mooi extraatje van de therapie is dat je huid verbetert en weer een strakke en gladde uitstraling krijgt!

Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam en wordt er enthousiast van om mijn kennis en ervaring te delen. Ik kan jou helpen, zoals ik ook mezelf heb kunnen helpen, om lekker te blijven sporten en bewegen en energie en soepelheid terug te laten keren in je leven. Om optimaal te herstellen én duurzaam te blijven presteren. Met mijn methodieken help ik het bindweefsel om weer gezond te worden. Daarmee keren ook je gezondheid en flexibiliteit terug in jouw leven.

Laten we kennismaken!

Fotograaf: www.bartvandieken.com