Melt lessen

Hoe krijg jij weer een soepel en gezond bindweefsel ons grootst
ZINTUIGELIJKE ORGAAN

Melt methode
Door de Melt lessen te volgen, zal je merken dat je soepele
spieren krijgt en een diepe ontspanning teweeg brengt. Ik laat je kennis maken met een methode die jou leert gezond en fit te worden.
Je komt weer lekker in je vel te zitten, met een goede nachtrust en je goede humeur keert weer terug. Door je lichaam weer te resetten, zal alle opgebouwde stress uit je lichaam gaan.
Het werkt heel specifiek op een speciaal bindweefsel in jouw lichaam het Fascia, en laat de flexibiliteit elasticiteit en hydratatie weer terugkeren. Deze eenvoudige oefeningen kun je ook daarna thuis doen en in 10 minuten per dag zal je uitgebalanceerd en ontspannen de dag kunnen beginnen. In deze lessen leer ik jou hoe jij jouw lichaam soepel en pijnvrij kan krijgen!

Bindweefsel
Er is een speciaal bindweefsel in ons lichaam wat werkt als een steun biedende bouwsteiger en bescherming biedt aan jouw spieren, botten, zenuwen, en organen, zodat jouw lichaam efficiënt en schadevrij kan bewegen. Dit is een zeer gehydrateerd, soepel en elastisch weefsel.

Voldoende vloeistof in je bindweefsel is cruciaal voor kwaliteit van slaap en jouw dagelijkse herstel.

Als de buitenste laag zijn vocht verloren heeft, kun je hem vergelijken met een spijkerbroek die veel te klein is. Het voelt vervelend om erin te lopen, te bukken of te zitten. Alles onder die strakke spijkerbroek wordt samengedrukt.

Vochtverlies hoort nu eenmaal bij ons leven. Stress en spanningen op het werk, repeterende bewegingen, opgeslagen emoties, medicatie, milieu – toxines, ongezond eten en-of slaapgewoonten veroorzaken nog meer vochtverlies. Dat dehydratie zich zal doorzetten van één gebied tot het hele lichaam zal je begrijpen als je ‘t voor je ziet als een rivier. Vloeistof stroomt met een constante snelheid door je lichaam. En die blokkade op je onderrug of knie is als een dam in de rivier.

Klachten zijn heel verschillend:

 • Uitstekende onderbuik
 • Stijfheid bij het opstaan
 • Ontsteking
 • Spijsverteringsproblemen
 • Zwaarder worden.
 • Stijve harde spieren
 • Hoofdpijn.
 • Cellulite
 • Concentratie probleem
 • Snelle huidveroudering
 • Traag denken.
 • Gebrek aan energie, etc.

Deze symptomen zijn een aanwijzing dat vastgezette spanning zich ophoopt. Op het eerste gezicht lijken ze geen verband te houden met elkaar maar ze zijn allemaal terug te voeren naar één oorzaak. Vastgezette spanning in je bindweefsel systeem.

Bekken & Schouders
Als de stabiliserende mechanismen inefficiënt zijn, worden de spieren die je normaliter gebruikt om te bewegen, erbij geroepen om je te helpen bij de stabilisatie.
Bij rugpijn is het werken op het bekken ( wat het centrum is van de zwaartekracht) meest effectief. Wat vooral heel belangrijk is om te weten is dat jouw bekkengordel en schoudergordel je lichaam zijn stabiliteit geeft.
De Melt methode helpt bij deze stabiliteit te verbeteren.
Bijvoorbeeld; door jouw schouder stabiliteit & flexibiliteit te verbeteren, zal je in staat zijn om met een tennisracket te slaan, zonder pijn waarbij jouw timing optimaal is door stabiliteit in het bekkengordel. Een tennisslag komt niet vanuit de armen, maar van de voeten omhoog. Dus wanneer jouw bekken niet stabiel is kan je jouw torso niet draaien om de snelheid en nauwkeurigheid te verkrijgen die nodig is. De oefeningen die ik je aanleer helpen jouw stabiliteit, nauwkeurigheid en kracht te verhogen.

Wat kan stabilisatie belemmeren?
Er zijn verschillende redenen waarom stabilisatie spieren worden geblokkeerd.

 • bindweefsel wat zijn vocht verliest veroorzaakt onbalans en zwakte. Wanneer het bindweefsel zijn elastische vermogen en steunende kwaliteiten verliest, kan jouw fijne motoriek vertraagd worden.
 • Te veel beweging, verkeerde beweging, of geen beweging van de spieren en natuurlijk leeftijd. Als een spier niet in staat is om samen te trekken of te ontspannen wanneer we proberen te bewegen. Dan ontstaat pijn, gewricht compressie en compensatie in het lichaam. We hebben spieren die werken en spieren die voor stabilisatie zorgen. Als die laatste geblokkeerd raken dan verlengen ze zich. En de bewegings-spieren zullen zich verkorten. Hierdoor kan de schouder, bijvoorbeeld bij een tennisslag, niet meer goed gestabiliseerd worden.

Het lichaam heeft een ongelofelijk herstelkracht, als het maar op de juiste manier aangesproken wordt dat het zelfherstellende vermogen zijn werk kan doen. Met deze methode voel je direct na de
oefeningen het verschil. Je lichaam voelt direct soepeler, je voelt dat je balans hersteld is en je makkelijker jouw natuurlijke houding kan aannemen. Het is mogelijk om bindweefsel terug te brengen
in soepel en gezond bindweefsel.

Neem met mij contact op voor de mogelijkheden van groepslessen of privé lessen.

In de lessen is er een leuke variatie naast Melt, worden er speciale ademhaling medities, yoga, core stability en ChiNeng aangeboden. Allemaal op een inspanningsniveau wat voor iedereen haalbaar is.
Kom het een keer ervaren en voel hoe lekker je lichaam al voelt na één les!

Automatische piloot

Een sterke rug en balans in je lichaam worden gereguleerd door de automatische piloot

Onze automatische piloot verbind zich met het Bindweefsel systeem en Autonome zenuwstelsel en communiceert daar nauwlettend mee.

Het zorgt voor ondersteuning, bescherming, stabilisatie en interne lichaamscommunicatie.

Goed nieuws

Speciale druk, bewegingen in specifieke richtingen, rek aan het bindweefsel is zeer effectief om het bindweefsel opnieuw van vocht te herzien.

Om jouw bindweefsel weer wakker te maken en te stimuleren om verse vloeistoffen te produceren heeft het de juiste aanraking nodig. Denk aan een spons die uitgeknepen is bij loslaten zich volzuigt met water, zo kan jouw bindweefsel ook weer vloeistof opnemen.

De rekbare eigenschap van het Fascia systeem is een belangrijk element van dit architectonisch steigerwerk. Verwar het niet met lenigheid, wat bij de spieren hoort.

Zonder vocht in je bindweefsel systeem verliest het zijn
vermogen om je gewrichten te ondersteunen wat een
kettingreactie veroorzaakt.
Spieren raken overbelast, gaan verkrampen, botten verliezen hun uitlijning, en gewrichten raken ofwel te gecomprimeerd of te wel te los! Afhankelijk van
de plek in je lichaam. Zal het doorgeven van zenuwsignalen belemmerd raken, bloedstroom
gehinderd en gewrichten
ontstoken.

Als een gewricht in het lichaam niet goed is uitgelijnd, verlaat een andere regio de uitlijning in tegenovergestelde richting om je lichaam rechtop te houden

Meer weten

Sms, bel of mail:

info@praktijkvanrhoon.nl

06 2737 9636