Cellulite behandeling

Jouw bindweefsel herstelt zichzelf na een blessure, alhoewel het niet precies herstelt tot een vlekkeloos stukje weefsel. Het geneest meer zoals de huid, waar de randen van een wond aan elkaar kunnen kleven als ze dicht genoeg bij elkaar zijn en je na herstel altijd een wat dikker en wat stuggere huid zichtbaar zal zijn.

Als voorbeeld; je bent zwanger, je lichaam rekt zich uit om de groeiende baby een plek te geven en je bindweefsel die door de buikholte loopt zal dan in mindere of meerdere mate scheuren. Nadat je baby is geboren en je bindweefsel weer probeert te sluiten, gaat deze niet per se weer mooi en netjes in elkaar.

Daarom kan je als vrouw na het krijgen van een baby soms een slappe, oneffen, buik overhouden. Maar er gebeurt nog meer, niet alleen jouw bindweefsel is verstoord, maar ook de doorbloeding en de zenuwen zijn verstoord. Het vermogen om spieren samen te trekken wordt belemmerd, waardoor je als vrouw moeite kan hebben om je bekkenbodem spieren aan te spannen zoals je dat vroeger kon.

Overal waar bindweefsel ongezond is geeft dat altijd beperkingen, verklevingen en vervormingen.

Een beperking is een plaats in het lichaam waar het bindweefsel strak zit en zal ook een beperkend effect hebben op de omgeving, zoals de doorbloeding, de zenuwactiviteit, de beweeglijkheid van de gewrichten, de toegang tot de spieren en in extreme gevallen zelfs de werking van de organen.

Is er wat aan te doen?
Veel dingen kunnen jouw bindweefsel negatief beïnvloeden (niet alleen de bevalling). Voedselkeuzes, stress, hormonen, allergieën, leefstijlkeuzes, etc…

Wat kan je doen om het bindweefsel te helpen herstellen en weer soepel en glad te krijgen?

Fascia massage biedt hier een blijvend herstellende oplossing. En kunnen zelfs ernstige bindweefselproblemen drastisch worden verbeterd. Het bindweefsel heeft namelijk een bijzonder herstellend vermogen en met de Fascia massage wordt het op de juiste manier activeert, verklevingen losgemaakt en de doorstroming van bloed en lymfe weer genormaliseerd.

Ik kan je leren dat je tot je 80e lekker kan bewegen & sporten.
Je lichaam heeft een enorme regeneratie kracht. en door gebruik te maken van verschillende methodes wordt het hertel geactiveerd. Zo wordt het proces omgekeerd en komt jouw vitaliteit en energie terug.

Meer energie en een soepel lichaam is binnen handbereik.
Ik ben Barbara van Rhoon, en help je graag dat jij in volle potentie van het leven kan genieten.

Na een Fascia Massage Kuur

Is je huid glad, soepel en pijnvrij

Nemen dikke dijen of buik zienderogen af

Vindt je lichaam weer zijn natuurlijke vorm terug

Veel dingen kunnen jouw bindweefsel negatief beïnvloeden (niet alleen de bevalling). Voedselkeuzes, stress, hormonen, allergieën, leefstijlkeuzes, etc…
Wat kan je doen om het bindweefsel te  herstellen?
Fascia massage biedt dé oplossing. En kunnen zelfs ernstige bindweefselproblemen drastisch worden verbeterd. Het bindweefsel heeft namelijk een bijzonder herstellend vermogen en met de Fascia massage wordt het op de juiste manier activeert, verklevingen losgemaakt en de doorstroming van bloed en lymfe weer genormaliseerd.

Net onder de huid houdt het bindweefsel,  vet en water vast. Zenuwen en bloedvaten lopen erdoorheen.

Jouw bindweefsel bestaat voor 2/3 deel  uit water. Dit zorg voor de glijbaarheid waardoor spieren vrij kunnen bewegen, maar ook de bloedvaten en zenuwen. Dit water kan vervuild raken met afvalstoffen en gifstoffen waardoor de glijbaarheid vermindert. Hierdoor verliest jouw bindweefsel haar elasticiteit en veerkracht.

De huid zal hierdoor ook minder goed bewegen en zal verharden. Je kan dit zelf voelen als je er in knijpt dan krijg je jouw vingers niet bij elkaar en de huid voelt ook koeler aan.

Meer weten

Sms, bel of mail:

info@praktijkvanrhoon.nl

06 2737 9636