Massage therapie - Bindweefsel /Fascia therapie

Stel je voor hoe jouw dag er normaliter uit ziet;
Je wordt wakker van een heerlijke nachtrust. Je staat fit, alert op helemaal klaar voor de dag. Je voelt je energiek en hebt een lichte veerkrachtige loop.
Je krijgt te horen hoe goed je eruitziet en je wordt bewonderd om jouw tomeloze energie.
Wat de dag aan eisen brengt vormt geen enkel probleem je behoud jouw focus en hebt geen last van spanningen of stress.
Je kan je makkelijk verbinden met de mensen om je heen en je voelt een overvloed om te geven. Je kent geen vervelende gedachte over hoe jij je lichamelijk voelt. Je staat volledig in het nu van het leven en omarmt nieuwe ervaringen die naar je toe komen.

Ziet jouw dag er zo uit?
Als je pijn hebt zal jouw antwoord vast nee zijn.
Of je hebt niet direct pijn maar eerder een ongemak, zoals spanning of iets voelt niet helemaal lekker.

Om een goede gezondheid te hebben is vrij van klachten zijn een belangrijk element. Het is namelijk makkelijker om te genieten van het leven als je geen pijn voelt. Je kan denken dat het komt door erfelijkheid, jouw leeftijd of de manier waarop je leeft.
Maar dit beeld is onvolledig.

In mijn eigen zoektocht, door een lichte scoliose heb ik al van jongs af aan klachten in mijn nek, met topsport moeten stoppen vanwege een enkelblessure en had tal van andere kleinere klachten ontwikkeld in de loop van de jaren.
Ik vond geen verlichting in therapieën of de antwoorden van artsen.
Ik vroeg mezelf af waarom gebeurt dit eigenlijk?
Laat mijn lichaam mij nu in de steek?

Mijn zoektocht bracht me naar het fasciale syteem om mijn lichaam te bevrijden van pijn en alle ongemakken. Mijn lichaam had me dit al langer duidelijk willen maken. Ik had alleen de signalen niet herkend. In mijn brede kennis die ik had wist ik al zoveel van het lichaam, maar de oplossing zat daar niet in.
Uiteindelijk heb ik de behandelmethodes ontdekt die mij geholpen hebben mijn lichaam te helen. Met de methodes die ik zelf praktiseer heb ik mezelf weer een pijnvrij leven kunnen geven. Ik heb me daarin gespecialiseerd en wil dit delen met jou.
In plaats van te stoppen met activiteiten waar ik plezier in had, kan ik nu al die dingen  weer doen waar ik van hou.

Alledaagse ongemakken, zoals stijfheid, kloppend gevoel, zwaar gevoel, een gevoeligheid of een strak gevoel. Zijn vaak de voorlopers van een chronische klacht of pijn.
Of jouw chronische klacht of pijn nu opeens merkbaar is of langzaam zich heeft ontwikkeld, de oorzaak zit hem in beide gevallen in de herhaling.

Het zijn de herhalende bewegingen en houdingen die jouw klachten doen ontstaan. Niet het ouder worden of jouw spierspanning. Als je nagaat welke bewegingen in jouw dagroutine, repeterende bewegingen zijn, kom je op beelschermwerken, hardlopen, veel zitten of staan gedurende de werkdag.  Denk maar eens aan de tijd dat je zittend eet, in de auto zit, achter je bureau zit, zittend tv kijkt of in bed zit te lezen. Deze zaken horen nou eenmaal bij het leven.

De oplossing is onderhoud. Zoals jij dagelijks jouw tanden goed poetst, je wast en jezelf verzorgt heeft jouw bindweefsel ook zijn verzorging en onderhoud nodig.

Herstel van jouw bindweefsel

Met de bindweefsel therapie in mijn praktijk wordt het vermogen van jouw lichaam om zich zelf te helen geactiveerd.
De soepelheid van jouw bindweefselsysteem keert weer terug.
Met ondersteunende thuis opdrachten zal je merken dat er iedere dag steeds meer herstel en heling zal plaatsvinden.

Hoe snel dit gaat hangt af van de hoeveelheid vastgezette spanning in je lichaam die te verwerken is. Bij sommige is de klacht binnen een paar dagen opgelost en andere hebben enkele maanden nodig.

Ik adviseer je de bindweefsel therapie een maand uit te proberen. Met eens per week een behandeling aangevuld met dagelijkse thuis opdrachten. Om jouw natuurlijke genezende vermogen in staat te stellen weer actief te worden.

Los van jouw huidige conditie en klachten gaat het je absoluut helpen je weer beter te voelen.

Succesvol te behandelen

Achillepeesklachten

Knieklachten

Hamstringklachten

Vastzittend bekken

Rugklachten

Nek en schouderklachten

Fascia is een bijzonder bindweefsel. Als een dun vlies loopt het door je hele lichaam en verbindt zo alles met elkaar. Dit vlies bevindt zich rond je spieren, botten, gewrichten, organen en hersenen.
Tevens geeft de Fascia mechanische steun en zorgt ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Naast reperterende bewegingen zijn medicatie, voeding en stress allemaal elementen die jouw bindweefsel negatief kunnen beïnvloeden. Dehydratie kan ontstaan en daardoor verlies van elasticiteit. Zo verliest het ook zijn functie als smeermiddel en kunnen cross links ontstaan, oftewel verklevingen. Jouw bindweefsel kleeft letterlijk aan elkaar of aan het onderliggende weefsel.

Zo kan het dus zomaar zijn dat jouw bindweefsel aan jouw spieren vastgekleefd zit. Hierdoor missen je spieren de bewegingsruimte die nodig is voor optimaal vermogen, spiergroei en kracht.

  • zorgen voor een samenhangend en functionerend geheel
  • het bieden van steun, stabiliteit en structuur aan je lijf
  • een afweer tegen giftige stoffen
  • een glijmiddel tussen organen, gewrichten en spieren
  • Zijn verklevingen losgemaakt en je spieren bevrijd
  • Zijn je spieren soepeler en kunnen meer kracht leveren
  • Heb je optimaal herstel na een training

Meer weten

Sms, bel of mail:

info@praktijkvanrhoon.nl

06 2737 9636